Leppäkerttu kävelee ruohonkortta pitkin.

Energiakaivot

Energiakaivo voidaan porata lähelle taloa eikä putkistoa varten tarvita suurta tilaa. Siten energiakaivo sopii useimmille tonteille.

Ympäristöystävällisyys

Maalämpö on kallioon varastoitunutta saasteetonta auringon lämpöenergiaa, jota hyödynnetään energiakaivon avulla. Aurinkoenergiasta saatava lämpö on tasaista ympäri vuoden. Maalämmön avulla lämmität kotisi tai muun kiinteistön ekologisesti. Se soveltuu erinomaisesti niin uudis- kuin saneerauskohteisiin.

Ympäristöystävällinen Rajamäellä valmistettava lämmönkeruuliuos, johon lämpö varautuu, kiertää lämmönkeruuputkistossa. Lämpötila muutetaan maalämpöpumpulla lämmitykseen ja käyttöveden käyttöön sopivaksi.

Mitoitus

Maalämpöpumpulla saat edullisesti suurimman osan tarvitsemastasi puhtaasta ja uusiutuvasta energiasta kiinteistön lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tarpeeseen.

Energiakaivo mitoitetaan talon lämmitys- ja käyttövesitarpeen mukaan. Tarvittaessa poraamme useamman energiakaivon, jos lämmöntarve on suurempi.

Energiakaivon syvyys lasketaan tarvittavan energiamäärän perusteella ja jos kaivoja on useampi, on jokaisen kaivon ympärillä oltava halkaisijaltaan 15-20 metrin vaikutusalue. 200-neliöisessä omakotitalossa syvyys on keskimäärin 190-230 metriä.

Tutustu porauspäivän kulkuun

Hyvä tietää ennen porausta
Talman energiaporauksen porauskohde vanhan kaupungin pihapiirissä Porvoossa.
Keruukontti ja kompressori talvella porauskohteessa.Leppäkerttu kalliolla
Facebook logo
Poratek ry:n logo